Navigace

Jaké jsou možnosti financování nákladního vozidla?

Bez nákladního vozidla se neobejde celá řada podnikatelských činností. Ale jaké jsou možnosti jejich financování? Ne každý podnikatel totiž může za vůz zaplatit jednorázově a v plné výši. Dnes se na to zaměříme a popíšeme výhody i nevýhody.

Nákladní vůz, ať již autobus, dodávku, tahač či přívěs, si můžete pořídit buď nový, zánovní nebo ojetý (bazarový, nebo tzv. “z druhé ruky”). Všechny varianty mají své přednosti i nedostatky v poměru kvality, záruky a opotřebovanosti vůči ceně. Nedá se tedy říci, který z uvedených typů je nejvýhodnější, protože každý má jinak postavené priority – někdo upřednostňuje cenu nad najetými kilometry, jiný si raději připlatí za zánovní auto (předváděcí nebo s nájezdem do pár tisíc kilometrů), ale s několikaletou zárukou.

TIR CENTRUM D1 - kancelářská budova

Možnosti financování u TIR CENTRA

Pokud kupujete u profesionálů, tak si nemusíte řešit úvěry či leasingy sami, nebo si připravovat hotovost. Naše firma zajišťuje tři typy financování vozů bez ohledu na to, jestli pořizujete tahač, autobus, nákladní vůz nebo přívěs. Ve hře je splátkový kalendář, finanční leasing a zpětný leasing. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Splátkový kalendář

Se společností si můžete domluvit splátkový kalendář, ať již na 12 či 24 měsíců, v obou případech s nulovou akontací. Konkrétní kalkulace se vypočítává z ceny nákladního vozidla.

Finanční leasing

Nejčastější formou financování nákladního vozidla je klasický leasing, v jehož rámci si vůz na předem stanovenou dobu budete pronajímat od leasingové společnosti. Ta během ní také bude jeho vlastníkem. Na vás vlastnické právo přejde až po jeho splacení. I toto jsme schopni na místě pro Vás zařídit. Jsme partnery Mercedes-Benz Financial, Komerční banky (Societe Generale), Moneta Leasing, Agro Leasing nebo ČSOB Leasing.

Zpětný leasing

Možností je rovněž tzv. zpětný leasing. Ten je v tomto případě jakousi půjčkou na Vaše vlastní auto, kterou můžete vyřešit aktuální finanční situaci a okamžité peníze např. investovat do vozového parku nebo k jiným firemním účelům. My Váš vůz odkoupíme a nazpět prodáme zpět ve formě předem stanovených měsíčních splátek.

Nevíte, jakou formu financování zvolit? Poraďte se s našimi odborníky, kteří Vám pomohou najít správné řešení a zdarma připraví nabídku výhodného financování. Může se tak stát, že nákladní vůz pořídíte skutečně za hubičku.