Navigace

Nákladní do 7,5 t – univerzální auto i specializovaný pomocník

Když vám nestačí svými funkcemi či proporcemi dodávka, začnete zvažovat auto nákladní do 7,5 t. Jde o univerzální pomocníky, ale taktéž velice specializované nákladní automobily pro různé oblasti podnikání.

Podnikat bez vybavení je téměř nemožné. Živnostníci i firmy k němu nejčastěji potřebují vhodný automobil, nebo dokonce flotilu. Často jde o automobily užitkové. Mezi nákladními vozidly, jež se dělí na ty do 7,5 t a nad 7,5 t, jsou právě ty nákladní do 7,5 t velice žádané. Obvykle jde o specializovaná vozidla na konkrétní činnosti. Může jít o skříňová provedení i sklápěče, časté bývají třeba mrazírenská a chladírenská vozidla.

Výhody a nevýhody vozidel do 7,5 t

Řada podnikatelů zůstává u dodávek jen proto, že na ně nepotřebuje řidičský průkaz na náklaďák, tedy oprávnění skupiny C1. Rovnou ale vzpomeňme i výhodu těchto automobilů. Nevztahuje se na ně zákaz víkendových jízd jako u automobilů nad 7,5 t. U nás, v České republice, platí tento zákaz navíc již v pátek, a to od 1. 7. do 31. 8., tedy v období letních prázdnin. Dále je zákaz jízdy v sobotu od 7 do 13 hodin a celoročně o státních svátcích a v neděli od 13 do 22 hod. Pro nákladní do 7,5 t to však neplatí.

Vyberte si malý nákladní vůz dle svých potřeb

Každý podnikatel má jiné požadavky na to, co by měl jeho automobil umět. Důležité je jeho vybavení pro váš konkrétní typ podnikatelské činnosti, ale rovněž jízdní vlastnosti. Především kolik s automobilem budete jezdit a po jakých typech silnic. To rozhodne o tom, jestli váš vůz musí mít třeba mrazírenský box, zda potřebujete vůz nový, nebo si postačíte s výrazně levnější alternativou, tedy s vozidlem nákladním do 7,5 t bazarovým.

Bazarová nákladní vozidla do 7,5 t znamenající statisícové úspory

Potřebujete skutečně nový vůz? Nebo si vystačíte s kvalitní a pečlivě vybranou ojetinou? TIRCENTRUM vám nabídne ty nejlepší užitkové vozy – i nákladní do 7,5 t. Zvolit si máte možnost nejen nákup levnějších bazarových vozidel, ale i pronájem. TIR CENTRUM nabízí prodej a pronájem tahačů a návěsů, autobusů, nákladních vozů, přívěsů a dalších vozidel.