Navigace

Šampionát tahačů se pojede na bio palivo

Pokud každým rokem sledujete šampionát tahačů, potom vám jistě neuniklo, že v loňském roce nedošlo k vyhlášení mistra Evropy.

Pokud každým rokem sledujete šampionát tahačů, potom vám jistě neuniklo, že v loňském roce nedošlo k vyhlášení mistra Evropy. I přesto se však stala jedna velice významná událost, přičemž promotér šampionátu ETRA, akcionář ADAC Mittelrhein a FIA uzavřeli dohodu týkající se evropských šampionátů připravovaných v nadcházejících pěti letech.

S uzavřenou dohodou bylo velice spokojené i vedení týmu Buggyra Racing. „Nejspíše jsme loni přišli o titul, na druhou stranu je před námi pětiletá perspektiva, což nelze hodnotit jinak než pozitivně. Máme relativně dost času na vývoj a komunikaci s partnery ohledně blízké budoucnosti. Víme, na čem jsme,“ vyjádřil se k situaci šéf komunikace týmu Jan Kalivoda.

Posuny jsou znatelné

V loňském roce se na šampionátu podepsala koronavirová situace. Závody se konaly pouze koncem srpna v Mostě a v polovině října na Hungaroringu, a proto se promotér ETRA rozhodl, že se nebude vyhlašovat titul. V letošním roce se však šampionát odehraje a během letních měsíců se pojede Nürburgring, a to i v případě, kdyby nemohli být přítomni diváci kvůli pandemickým opatřením. „Totéž by mělo platit i v případě Mostu, na druhou stranu všichni věříme, že na konci léta pandemická situace připustí účast diváků,“ dodává Kalivoda.

Šampionát tahačů bude BIO

Poprvé v historii konání šampionátu tahačů bude letošní sezóna naprosto BIO, což znamená, že palivo použité ve vozidlech bude jen z obnovitelných zdrojů, což nebude mít takový dopad na životní prostředí. Udržitelné technologie jsou i v motoristickém sportu velice žádoucí.

Tým Buggyra Racing je tomuto skvělému nápadu otevřený, navíc na zelených technologiích pracuje už poměrně dlouho.

Vyzkoušejte také tahače od společnosti TIR CENTRUM, kde najdete různé značky od Mercedes-Benz přes Volvo až po MAN.