Navigace

5 nejdelších kamionů na světě

Sice se v České republice s tak dlouhými kamiony nesetkáte. Dokázali byste usednout za volant nákladního automobilu, jenž táhne dva, tři, ba dokonce i čtyři návěsy za sebou?

Sice se v České republice s tak dlouhými kamiony nesetkáte. Dokázali byste usednout za volant nákladního automobilu, jenž táhne dva, tři, ba dokonce i čtyři návěsy za sebou? Chce to odvahu, odhodlání, ale i zkušenosti. V následujících řádcích vám představíme pět nejdelších kamionů na světě.

Peterbilt Truck

Peterbilt Motors Company je americký výrobce nákladních vozidel, který od samotného počátku specializuje na užitková a středně těžká užitková vozidla. Peterbilt Truck s naleštěnou karoserií a dokonalým vzhledem je mohutný, navíc disponuje extrémně velkou a dlouhou zadní částí.

Lindsay Transport B-Double

Dále mezi nejdelší kamiony světa patří monstrózní nákladní vozidlo Lindsay Transport B-Double. Jedná se o kamion, jenž dokáže táhnout dva přívěsy najednou. Na rozdíl od jiných běžných kamionů má toto vozidlo celkem 18 kol, a tím pádem zvládá táhnout i vskutku těžká břemena.

Volvo NH-15

Volvo NH-15 je v podstatě silniční vlak, který jezdí po amerických silnicích, a to nejčastěji v odlehlých oblastech Spojených států, Kanady, Argentiny a Mexika. Přepravuje i náklady po celé Austrálii. Volvo NH-15 je nákladní vozidlo, které najednou utáhne dva až tři přívěsy.

Mighty Mack Titan

Slavný výrobce automobilů Mack Trucks představil v roce 1995 18kolový Mack Titan, který se prodával na australském trhu. O 23 let později spatřila světlo světa druhá verze tohoto kamionu, tentokrát však v Severní Americe. Mighty Mack Titan si poradí s přepravou téměř 200 tun. Vybaven je obrovským motorem a dlouhou dobu byl nejdelším kamionem na světě, dokud nepřišel australský silniční vlak Road Train.

Road Train

Road Train je australský silniční vlak, známý i jako pozemní vlak. Současně je to momentálně největší a nejdelší nákladní vozidlo na světě. Jezdí ve venkovských oblastech Evropy, Austrálie a Spojených států. Vybaven je přibližně 28 nápravami a má více než 100 kol. Road Train uveze najednou až 205 tun.

Pokud hledáte kamiony, tahače, autobusy, nákladní vozidla a další, podívejte se do nabídky společnosti TIR CENTRUM. Sice nenabízí výše uvedené nejdelší kamiony, ale určitě si z portfolia vyberete.