Navigace

Vybíráme užitkový vůz

Potřebujete ke svému podnikání užitkový vůz, ale nevíte, na základě jakých parametrů ho vybrat? Tak vám s tím trochu pomůžeme.

Užitkový vůz má obecně široké možnosti využití. Sloužit může k přepravě zboží, materiálu i osob. Tudíž se bez něj neobejde celá škála podnikatelských činností. Často ale mají své místo i v garážích rodinných domů. Praktické jsou při při přepravě dřeva, zahradní techniky, stěhování a spousty dalších činností. A na základě jakých parametrů tedy vybrat ten pravý?

Potřebujete užitkový vůz?

Pod pojmem užitkový vůz rozumíme dodávky, autobusy, minibusy, mikrobusy, furgony, vany, přívěsy, valníky a sklápěče. Odpověď na otázku, jaký typ užitkového vozu bude pro vás nejlepší, primárně záleží na účelu jeho využití. Tedy, zda jej budete využívat k přepravě osob, zboží či stavebního materiálu.

Jaký je ten pravý?

Pro přepravu osob jsou primárně určené autobusy, mikrobusy a minibusy, v nichž je možné převést až 19 osob. Pokud ve svém užitkovém voze plánujete převážet citlivou elektroniku či elektrospotřebiče, zaměřte svou pozornost na dodávky bez sedadel a oken, neboli furgony a vany. A stavební materiál, jako jsou písek, štěrk a další je možné převážet ve sklápěči, valníku, popřípadě pick-upu.

Koupě versus pronájem

Ptáte-li se, jestli jít cestou koupě, či pronájmu, zde je klíčová frekvence využívání daného vozidla. Budete-li ho používat na každodenní bázi, rozhodně doporučujeme jeho koupi. Dobrou zprávou je, že nemusíte kupovat hned vozidlo nové. Na tircentrum.cz pořídíte sklápěč do půl milionu korun. Možný je i prodej jak na splátky, tak na zpětný leasing.

Krátkodobý, nebo dlouhodobý?

Pro občasné využívání bude vhodnější pronájem, ať již krátkodobý či dlouhodobý. I v tomto případě se jedná o rozumné ceny. Cena pronájmu dodávky tu začíná na 25 tisících měsíčně. Přívěs vás vyjde o 5 tisíc korun levněji.