Navigace

Vozový park pro stěhovací firmu

Stěhování je jeden z nejzásadnějších okamžiků v životě člověka. Pokud plánujete založit si stěhovací společnost, a pomoct tak lidem odstartovat jejich další etapu života, neobejdete se bez dodávky, respektive nákladního vozidla.

Samozřejmě záleží na tom, jestli zákazník potřebuje přestěhovat postel, sedačku a jeden stůl z garsonky, nebo i těžké předměty jako klavír či trezor. Zatímco v prvním případě si vystačíte s větší dodávkou, v tom druhém se neobejdete bez náležitého vybavení a techniky. Znamená to tedy, že je lepší mít ve vozovém parku hned několik druhů vozidel.

Stěhovací firma je od toho, aby dostala vybavení a nábytek zákazníka do nového domova bez promáčklin, škrábanců a jakýchkoliv dalších škod. V následujících řádcích vám představíme vozidla, která se používají při stěhování. Většinou budete potřebovat dodávku nebo nákladní auto do 7,5 t. Takové nákladní vozidlo nad 7,5 t byste využili spíše při stěhování firem či stěhování do zahraničí.

Pick-up

Automobil s užitkovou karoserií typu pick-up je ideální pro stěhování menších předmětů, ať už se jedná o rozměrově kompaktní nábytek, nebo jen kartonové krabice s osobními předměty. V případě, že jsou některé věci těžké, pro jejich naložení jsou potřebné alespoň dvě zdatné osoby, protože nakládání není tak praktické jako u dodávek. Dveře do úložného prostoru bývají buď v zadní části, nebo na boku.

Dodávka

Dodávky obecně disponují věším prostorem než pick-up, ovšem jsou omezeny výškou. Existuje hned několik různých druhů, přičemž první jsou skříňové varianty s třemi místy k sezení a dostatečným nákladním prostorem, v němž se můžete pohybovat i vzpřímeně, což u pick-upu není možné. Dalším řešením jsou plachtové dodávky pro objemnější a méně foremné věci. Plachtová dodávka má vyztuženou konstrukci s plachtou. S takovými dodávkami přestěhujete malý a střední byt, ale vyšší nábytek bude nezbytné pro převoz rozmontovat.

Nákladní auto do 7,5 t

Pro stěhování rodinného domu je vhodnější už nákladní auto do 7,5 t s hydraulickým čelem, protože má větší nákladní prostor, kam se vleze i nerozložený nábytek. Skříňová nástavba by měla být polstrovaná a uzpůsobená na převoz nábytku. Stejně jako u dodávek, tak i u těchto nákladních vozidel bývá buď skříňová, nebo plachtová varianta.

U všech výše zmíněných vozidel se neobejdete bez upínacího zařízení, manipulačního vozíku, nářadí, dále pak i bublinkové či fixační fólie.

Pokud si chcete vytvořit pestrý vozový park, podívejte se do naší nabídky.