Navigace

Vyberte si ojetou dodávku a nic nepodceňte

Dodávky se od osobních automobilů v mnohém odlišují, především však v rozměrech a nosnostech. Slouží tedy nejen pro přepravu většího počtu osob, ale také různého materiálu.

Snadno přestěhujete nábytek, navíc dodávku můžete používat k soukromým i podnikatelským účelům. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno zohlednit při výběru dodávky.

Předtím, než sáhnete po konkrétní dodávce, je nezbytné se zaměřit na parametry, protože jedině tak zvolíte model, který vám bude vyhovovat po všech stránkách. V první řadě si ujasněte, k jakému účelu vám má dodávka sloužit. Potřebujete vozidlo pro převoz materiálů a zboží, nebo sháníte prostředek na přepravu osob? V takovém případě vám může posloužit i malý autobus.

Výbava

Přestože si to možná ani neuvědomujete, na vybavení velice záleží. Ideální je zvolit takovou dodávku, která umožňuje otevření dveří až na 270 stupňů. Stejně tak je dobré mít elektronická okénka a pohodlná je také klimatizace, kterou oceníte při cestování během letních měsíců. Současně by dodávce neměly chybět důležité bezpečnostní prvky, centrální zamykání i program ESP (elektronický stabilizační systém).

Potom se zabývejte motorem a palivem, protože s tím je úzce spjato i to, jak se vám bude s dodávkou jezdit po městě i na dálnicích.

Ojeté dodávky

Vzhledem k tomu, že nové dodávky i nákladní auta jsou po finanční stránce nákladnou záležitostí, je lepší sáhnout po ojetých modelech. Ověřte si původ vozidla, aby nebylo zatíženo leasingem či zástavním právem.

Zjistěte si také více informací o technickém stavu. Zkontrolujte karoserii, motorovou část i brzdové kotouče. Informujte se, jestli se nejedná o bourané vozidlo, což by vám měl prodejce vždy sdělit předem. Určitě podstupte testovací jízdu.

Chcete-li s výběrem dodávky či jiného nákladního vozidla pomoct, obraťte se na nás.