Navigace

Jak vybrat sklápěč? Máme pro vás stručný návod

Zakládáte stavební firmu, nebo potřebujete doplnit váš aktuální vozový park? Pak určitě víte, že sklápěč je naprosto klíčovou součástí nejen při stavbě nebo demolici starého domu.

Víte ale, na co si dát pozor při jeho výběru? Pokud ne, tak vám poradíme v následujících řádcích.

Kolik toho sklápěč uveze?

Výběr sklápěče byste měli začít tak, že si zjistíte, jaký objem materiálu vlastně budete převážet. Když se podíváte na specifikace vozidel v našem eshopu, hledejte kolonku nosnost. Představu o tom, kolik materiálu se vůbec vejde na ložnou plochu, vám pomůže udělat i její velikost. Některé nákladní automobily ovšem umožňují tuto plochu ještě rozšířit s pomocí přívěsu. Aby však sklápěč vůbec takový nápor zvládl, potřebuje k tomu dostatečně silný motor.

Motor – nejdůležitější parametr pro výběr sklápěče?

Výkon motoru je jedním z nejdůležitějších parametrů, na něž byste si při nákupu měli dávat pozor. V naší nabídce totiž najdete celou řadu sklápěčů, které se liší nejen cenou, ale také koňskou silou. Vsázet na tu nejvýkonnější mašinu se ne vždy vyplatí. Než si vyberete ten správný nakladač, promyslete si, jaké materiály vlastně budete převážet. Na stavbě si mnohdy vystačíte s nižším nebo středním výkonem. Pravý opak ovšem platí například v dolech, kde potřebujete pravidelně převážet velké množství nejen zeminy a suti.

Na co si ještě dát pozor při výběru sklápěče?

To, co budete převážet, hraje roli nejen při volbě dostatečného výkonu motoru. Pozor si dávejte také na tloušťku a materiál ložné plochy. Při převážení kamenů nebo sutin po demolici by například takový hliník příliš vhodný nebyl. Ten je sice lehký, méně šetrné zacházení by ovšem nemusel dlouho vydržet. Pro práci na stavbě, při demolicích nebo v dolech proto raději vsaďte na ocel a jiné pevné kovy.

Při nákupu v našem eshopu si dávejte pozor také na typ převodovky. Nabízíme totiž široké spektrum sklápěčů, z nichž některé nemají klasickou manuální převodovku. Liší se také v ceně, velikosti ložné plochy a celé řadě dalších parametrů. Sami se podívejte na naši nabídku a vyberte si takový sklápěč, který bude vyhovovat vašim potřebám.