Navigace

Zima je za dveřmi! Jak probíhá servis nákladních vozů před zimní sezónou?

Automobil musí být vždy nejen provozuschopný, ale i bezpečný pro nás i naše okolí. U nákladních vozů to platí ještě více, protože dovedou být svojí velikostí v případě problémů na silnicích ještě nebezpečnější.

Jakou údržbu nákladního vozidla neopomenout před zimním obdobím?

U nákladních vozů se nutná údržba neliší příliš od té u osobních vozidel. V první řadě je nutná výměna pneumatik za ty, které jsou vhodné pro zimní období. Ideální čas pro výměnu je ve chvíli, kdy poklesne teplota vzduchu pod 7 °C a samozřejmě dříve, než vyjedeme na první sníh. Pokud přezouváme starší pneumatiky, musíme kontrolovat i jejich opotřebení hloubkou vzorku. Ten nesmí být menší než 4 mm.

Před zimou u nákladních vozidel kontrolujeme rovněž baterii. Včas je nutné vyměnit letní vodu v ostřikovačích za zimní. V rámci servisu je vhodné provést kontrolu či výměnu oleje. Pro zimu existují vhodnější oleje se správnou viskozitou. Určitě se hodí i technické ošetření automobilu – tedy kontrola různých těsnění, díky čemuž zabráníme zamrzání dveří i mlžení skel. Opomenout nesmíme ani kontrolu topení.

Zimní údržba nákladních vozů patří do rukou profesionálů

Ideální je samozřejmě svěřit údržbu nákladních vozů do rukou profesionálů, kteří provedou kompletní servis nákladních vozů před zimou. Oslovit můžete TIR CENTRUM s.r.o. Specialista na prodej a servis nákladních vozidel vám nabídne své zázemí na exitu 15 u dálnice D1 (Všechromy 13).

TIR CENTRUM zajišťuje mimo jiné servis nákladních vozidel, včetně návěsové a přívěsové techniky. Je autorizovaným servisem pro značky Ford Truck a neautorizovaný pro MAN, Mercedes Benz a Scania. Společnost nabízí zkušený servisní tým profesionálů na nákladní vozidla i vlastní sklad náhradních dílů. Ty se nejenže využívají při opravách, ale lze si je i zakoupit pro vlastní opravy.