Navigace

Jak vybrat nákladní auto do 7,5 t

Nákladní auta se obecně rozdělují na skupiny do 7,5 t a nad 7,5 t. V obou těchto kategoriích najdete mrazírenské, chladírenské vozy, sklápěče i skříně a další druhy. Podle čeho si však nákladní vůz vybrat? Pojďme se zaměřit na skupinu do 7,5 tuny.

Nabídka je široká, a to ať už sháníte nový, nebo ojetý vůz. Než se vůbec začnete dívat do nabídky prodejců, měli byste si ujasnit, k čemu vlastně nákladní auto do 7,5 t bude sloužit.

Co by vaše nákladní auto mělo umět?

Základem je zodpovědět si otázku, co budete ve voze převážet. Půjde o potraviny, nebo stavební materiál? Potřebujete chladírenský vůz? Na jakou vzdálenost bude auto jezdit? Jak moc se ho chystáte vytížit? Pohybovat se bude spíše po dálnicích, či okresních silnicích?

Podle převáženého zboží vyberete vhodný typ – tedy například mrazírenský vůz či univerzální skříň. Dle vytíženosti se pak například můžete rozhodnout, jestli se vám nákladní auto do 7,5 t vyplatí pořídit raději nové, nebo postačí bazarové.

Kolik vlastně stojí nákladní auto do 7,5 t?

Zároveň byste si měli stanovit rozpočet. Aby nebyl nereálný, je dobré si udělat průzkum. S ojetými vozy staršího data výroby se vejdete i do sta tisíc korun, takže omezené finanční prostředky nejsou až takovým problémem. Bazarové nákladní auto může být zcela spolehlivé, samozřejmě za předpokladu, že ho koupíte v osvědčeném bazaru.

Jak si vybrat nákladní auto s odborníky?

Nikdy nekupujte kompromis, vyberte si takový nákladní vůz, který splňuje vaše požadavky. Nemůžete-li ho najít, nebo nejste-li si jistí svým výběrem, prostě se poraďte s odborníky. Pokud si nákladní vůz nekupujete poprvé, je přirozené, že si nejste jistí parametry a ve spoustě věcí se nevyznáte. Nejlepší je přijet se na nákladní vůz podívat osobně a s odborníky si promluvit.

Podívejte se na naši nabídku nákladních aut do 7,5 t na webu a pak se rovnou přijeďte podívat.