Navigace

Mercedes-Benz Tourismo: Nejprodávanější autobus ve střední Evropě

Model, o kterém mluvíme, nese označení Mercedes-Benz Tourismo. Je chválen za ekonomičnost jízdy, bezpečnost, pohodlí pro cestující, dostatek prostoru i ovladatelnost. Vyráběn je od roku 1994.

Aktuálně máme již jeho třetí generaci

Autobusy Mercedes-Benz Tourismo se v historii vyráběly již v mnoha variantách, aktuálně jde o třetí generaci, která zažila premiéru v Bruselu v červnu 2017. Vnějším designem se podobá tahači Mercedes-Benz Actros, což je novinka. Oproti předchozí generaci došlo i ke změně v interiéru a několika technologickým vylepšením. Myslelo se rovněž na bezpečnost, autobus dostal brzdového asistenta, ochranu před kolizí, stop-and-go asistenta a mnoho dalších funkcí. Díky aerodynamické konstrukci se podařilo o 4,5 % snížit spotřebu paliva.

Nabízí se celá řada možností

Je možné si vybrat mezi dvěma variantami kabiny: Basic Plus a Comfort Plus. Obě mají multifunkční volant a barevnou obrazovku, Comfort nabízí i multimediální systém.

Vyrábí se celkem čtyři modely, a to klasické Tourismo (délka 12,2 m), Tourismo M/2 (13,1 m a 2 nápravy), Tourismo M/3 (13,1 m a 3 nápravy), Tourismo L (13,9 m). Všechny jsou k dispozici se řízením napravo i nalevo, Tourismo je totiž model oblíbený celosvětově.

Moderní autobus se vším všudy

Mercedes-Benz Tourismo je nabitý moderními technologiemi, jež zajišťují bezpečí i pohodlnou jízdu. Ve výbavě si můžete užít vnější zrcátka s elektrickým sklápěním, střešní okna s dešťovým senzorem nebo osvětlení okolí při couvání.

Autobusy Mercedes-Benz Tourismo naleznete také v naší nabídce, neváhejte ho vyzkoušet.