Navigace

PSR aneb parkoviště TIR na dálnici D1

Kde zaparkovat nákladní automobil v blízkosti dálnice D1? Například u nás! Jsme držiteli certifikace TAPA pro parkování, takže si můžete být jisti, že u nás bude váš nákladní automobil v 100% bezpečí. A co všechno vlastně certifikace TAPA znamená?

Z nákladních vozů zaparkovaných na nezajištěných parkovacích místech se v prostou EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) každoročně ztratí zboží za desítky milionů eur. Spolehlivých míst k parkování je totiž málo, což dává otevřené příležitosti všem PPO (Parking Place Operators), tedy těm, kdo se rozhodli poskytovat bezpečné parkování – a to jsme i my.

Stali jsme se partnerem TAPA

V roce 2019 TAPA představila standard PSR, který je dnes nejpoužívanějším standardem pro bezpečné parkování v regionu EMEA. Standard byl stvořen na základě požadavků členů asociace a bohatých zkušeností TAPA.

Standard PSR specifikuje:

  • minimální přijatelná bezpečnostní opatření,
  • metody používané pro udržování těchto standardů,
  • procesy a specifikace pro provozovatele parkovacích míst, kteří chtějí získat certifikaci TAPA.

My jsme se stali partnerem TAPA PSR, což znamená, že jsme splnili nastavené bezpečnostní podmínky. Nyní nás najdete v katalogu PSR partnerů.

Vyhledejte si bezpečná parkovací místa

Členové TAPA mají přístup k informační službě, v níž je možné plánovat parkování na konkrétních dopravních trasách. V databázi si můžete najít parkoviště certifikovaná PSR, na kterých se nemusíte bát zaparkovat. Databáze aktuálně zahrnuje 14 zemí z prostoru EMEA.

Naše parkoviště se nachází na D1 u exitu 15, areál je dobře značený přímo z dálnice a viditelný. Parking je otevřený nonstop, nabízíme krátkodobé i dlouhodobé parkování se zázemím pro řidiče – odpočinkové místnosti, sprcha a občerstvení. Jako TAPA partner máme samozřejmě parkoviště hlídané, ztráta zboží tedy nehrozí.