Navigace

Renault T 520: Neprávem podceňovaný

Francouzská značka je stále obětí starých předsudků, ačkoliv současné modely jsou vynikající. Konkrétně tahač Renault T 520 je pohodlný, ekonomický a nabízí atraktivní cenu. Jde o model z dálkové řady Renault Trucks a může být vybavený také kabinou Maxispace.

Řada Renault Trucks už není žádnou revoluční novinkou, představena byla v roce 2013, kdy francouzský výrobce využil přechodu na normu Euro 6 a modely Premium a Magnum nahradil jediným „T“. Možná to není žádný okázalý název, ale o to lepší jsou modely, které do řady patří.

Vrchol řady Renault Trucks

Model Renault T 520 byl právem nazýván vrcholem celé řady. Nabízí zcela novou kabinu, výkonný 13litrový motor, 520 koní, vytápění, dotykovou obrazovku s vysokým rozlišením, systém varování při opuštění jízdního pruhu, xenonové světlomety, hydraulický retardér, dvě paměti tempomatu – třeba pro dobře průjezdnou dálnici a pro zúžená místa.

Působivá kabina Maxispace

Kabina Maxispace nabídne dostatek místa pro opravdu pohodlnou jízdu. Má rovnou podlahu, v zadní části se nachází tři uzavíratelné přihrádky, mezi dvěma sedadly je stolek, který se snadno složí a integruje do lůžka. Úložný prostor je ještě pod stolkem, schovávají se tu nádobí a příbory. Cestovat v takové kabině je opravdu komfortní.

Spotřeba pod 40 l/100 km

Velmi příjemně překvapí i spotřeba. I se soupravou naloženou na 40 tun a v terénu se stoupáním se dá jezdit za méně než 40 l/100 km. Odběr AdBlue odpovídá necelé desetině odběru nafty.

Zmiňovaný tempomat se dvěma pamětmi umožňuje přepínat mezi pamětmi zmáčknutím tlačítek S1 a S2 přímo na volantu. Při jízdě z kopce se automaticky zapínají stupně retardéru.

Plynulý, rychlý a pohodlný

Automatická převodovka Optidriver je rychlá a plynulá. Sedačka je pohodlná a dobře odpružená, zvuková izolace hodná jízd na dlouhé vzdálenosti. Příjemně potěší automatická aktivace světlometů a stěračů.