Navigace

Moderní a široce využitelný Iveco Evadys

Moderní autobus vhodný na krátké linky i delší výlety se vyrábí v Česku v závodě Iveco Bus ve Vysokém Mýtě. Konstrukcí se pohybuje někde mezi městskou řadou Crossway a zájezdovým Magelys. Je uzpůsoben cestám s častými zastávkami, zároveň nabízí vysokou kapacitu a dostatek komfortu.

Iveco Evadys byl poprvé představen v roce 2016. Jedná se o 12,1 m dlouhý autobus s jednodílnými dveřmi, volitelně s dvoukřídlými, jež umožňují využít i plošinu pro vozíčkáře. Podlahu má 1142 mm nad zemí, díky tomu disponuje bohatým zavazadlovým prostorem. Modely bez WC nabízí 12 m3, WC prostor zmenšuje na 8,1 m3.

Dostatek místa pro kolena a USB zástrčky

Už od představení modelu Iveco Evadys si přítomní chválí zejména štědré vnitřní prostory. Dovnitř se usadí 48 pasažérů, kteří mají dostatek místa na nohy. Sedadla jsou potažená kombinací látka-kůže, sedí se na nich příjemně, vnitřní sedadla je možné vysunout do uličky. Cestující mají k dispozici také USB zástrčky, nicméně jsou zabudované ve stropě vedle LED světel, kdo vlastní krátký nabíjecí kabel, ten tedy nepochodí. Na přání lez zabudovat také LCD monitory, kávovar, kuchyňku, ledničku.

Řidiči je k dispozici podobný prostor jako v modelech Crossway. Na A-sloupku je za příplatek možné umístit displej parkovací kamery.

Nová a úsporná převodovka TraXon

Autobus Iveco Evadys je poháněn šestiválcem Cursor 9, který byste našli i v modelu Magelys. Nabízí tedy výkon 294 kW a rovnou čtyři typy převodovek – manuální, dvě automatické a jednu automatizovanou. Evadys však nemá AS-Tronic, nýbrž novinku od společnosti ZF, tedy 12supňovou automatizovanou převodovku TraXon. Ta slibuje úsporu, rychlost a úpravu logiky řízení podle profilu tratě (bere si data z GPS).

Klidná jízda pro všechny cestující

Motor má dvouhmotový setrvačník, pracuje velmi jemně. Kromě toho má Evadys komfortní pérování stejně jako zájezdový Megalys, takže jízda v něm je skutečně pohodlná.

Sháníte autobus ke koupi? Máme široký výběr různých značek a nechybí ani Iveco Evadys. Vyberte si z naší nabídky autobusů.