Navigace

Renault Trucks vyhlásil válku neplánovaným odstávkám

Po více než dvou letech testování v různých zemích EU představil Renault Trucks novinku v oblasti nabízených služeb: Start & Drive Excellence Predict.

Po více než dvou letech testování v různých zemích EU představil Renault Trucks novinku v oblasti nabízených služeb: Start & Drive Excellence Predict.
Jedná se o systém prediktivní údržby, jehož úkolem je minimalizovat riziko neplánované odstávky v důsledku poruchy a zajistit tak plynulý provoz vozového parku.

Jak to celé funguje?

Služba Start & Drive Excellence Predict je založená na individuálně sestaveném a pečlivě dodržovaném servisním plánu, stejně jako na monitoringu technických údajů vozidla v reálném čase. Kromě najetých kilometrů, motohodin a spotřeby paliva shromažďuje systém i stav opotřebení 80 % klíčových komponent vozidla, jejichž porucha by mohla potencionálně zapříčinit neplánovanou odstávku. Informace o stavu se aktualizují každé 3 dny a jejich monitoring má na starosti příslušný Renault Truck servis.

Systém sleduje pomocí čidel komponenty jako brzdové destičky i kotouče, přítlačný kotouč spojky, akumulátory a další prvky. V případě, že systém vyhodnotí stav opotřebení některé součástky jako rizikový, informuje monitorovací platforma příslušný Renault Truck servis, který následně kontaktuje zákazníka a domluví s ním návštěvu. V rámci takto dohodnutého servisu mechanici zároveň zkontrolují, zda není na pořadu dne ještě jiný servisní zásah, čímž ještě zoptimalizují čas na odstávce.
Služba je zatím k dispozici pro vozidla z modelové řady T a T High, během letošního roku se však rozšíří i na modelové řady C a K.