Navigace

DAF trucks představil speciální edici XF Super Space Cab

Speciální edice vznikla na oslavu čtvrt milionu vyrobených vozidel s prostornou a komfortní kabinou Super Space Cab.

Speciální edice vznikla na oslavu čtvrt milionu vyrobených vozidel s prostornou a komfortní kabinou Super Space Cab.

O pohodlí řidičů na cestách se DAF Trucks zajímal již dávno. Společnost vytrvale pracovala na zajištění maximálního pohodlí řidiče nejen při řízení, ale i ve chvílích odpočinku. Proto vznikla v roce 1984 kabina DAF 3600 Space Cab se zvýšenou střechou a celkově větším objemem prostoru. Tu pak o deset let později vystřídala ještě prostornější a ještě pohodlnější Super Space Cab, jež dosáhla takové popularity, že je s ní objednávána polovina vozidel DAF XF.

XF Super Space Cab v aktuální podobě

Současná generace kabiny XF Super Space Cab se svými 12,6 m3 vnitřního objemu představuje aktuálně nejprostornější kabinu na evropském trhu. Disponuje výškou k stání 2,23 metru a k tomu přidává i nejméně 925 litrů úložných prostor. K dispozici zde jsou dvě velká lůžka 80 × 220 cm s komfortní hlubokou matrací a nechybí ani prostorná lednička.

Čím se liší Celebration edition?

Speciální oslavnou edici XF Super Space Cab poznáte jednak podle specificky barevného exteriéru, ale především pak podle luxusního interiéru, specificky upraveného pro každou zemi podle preferencí místních zákazníků. Za zmínku stojí také kožené čalounění v barvě koňaku nebo rychlý navigační systém DAF TNR a rozsáhlé ovládání klimatizace včetně chlazení zadní stěny.

XF Super Space Cab Celebration Edition je dostupná pro tahače s konfigurací 4×2 a 6×2 a pro všechny podvozky.