Navigace

Renault Trucks T a T High budou letos ještě pohodlnější

S modelovou řadou T přišla automobilka Renault Trucks na trh v roce 2013. O dva roky později se jí podařilo získat ocenění International Truck of the Year.

S modelovou řadou T přišla automobilka Renault Trucks na trh v roce 2013. O dva roky později se jí podařilo získat ocenění International Truck of the Year. Neusnuli však na vavřínech a rok co rok přichází s řadou inovací a vylepšení. Co přinese řadě T rok 2020?

Nižší spotřeba, více pohodlí

I tak by se daly shrnout výhody modelové řady T a T High ve verzi pro rok 2020. V obou variantách najdeme motory DTI 11 a DTI 13, známé již z verze pro rok 2019, kompatibilní se syntetickým palivem XTL i s bionaftou. Už loňská verze motorů se chlubila 3% úsporou paliva, v porovnání se svými předchůdci.

Letošní novější modely mohou přidat k úspoře paliva další 3 %, a to díky lehčím kotoučovým brzdám, nové hnací nápravě a inovovanému nastavení rozličných parametrů dle přání zákazníka.

Z designových vychytávek můžeme zmínit karbonovou přístrojovou desku, hliníkové kliky i prahy dveří nebo volitelnou barvu masky chladiče a zpětných zrcátek: vybrat si můžete buď černou, nebo zářivě oranžovou.

Pro větší komfort na cestách je řidiči v řadě T i T High k dispozici velkokapacitní úložný prostor o objemu plných 221 litrů. Sedadlo řidiče je vybaveno dvěma loketními opěrkami a pohodlnému řízení přispívá i kožený volant.

Verzi T i T High je možné vybavit také palubním asistentem Roadpad+, který mimo jiné umožňuje řidiči bezpečné manévrování s vozidlem díky zadním a bočním kamerám. Vybaven je také speciální navigací pro nákladní automobily nebo systémem, který umožňuje řidiči procházet telefon a mít zároveň obě ruce volné.