Navigace

Nové Iveco S-WAY: první těžké vozidlo i v eco-friendly verzi

Italská automobilka představila svůj nejnovější počin v rámci těžké dálkové silniční přepravy letos v červenci na shromáždění v Madridu.

Italská automobilka představila svůj nejnovější počin v rámci těžké dálkové silniční přepravy letos v červenci na shromáždění v Madridu. Iveco S-WAY není jen vůz – je to součást komplexního systému produktů, služeb a aplikací, sloužících k maximalizaci zisků provozovatele, stejně jako pohodlí i bezpečí řidiče.

Spokojenost pro každého

Řidičům byla ušita na míru zcela nová kabina s ergonomickými prvky, strategicky rozmístěnými ovládacími prvky, dostatkem úložných prostor i pohodlnou výšku k stání 215 cm. O bezpečnější jízdu se postará zesílená konstrukce kabiny i jednodílná boční okna, která umožňují dobrý výhled do okolí.

Provozovatelům vozových parků se Iveco snaží maximalizovat produktivitu a zároveň minimalizovat náklady. Konkrétním příkladem může být třeba nový aerodynamický design kabiny, slibující až 4% úsporu paliva.

Optimalizaci efektivity, provozuschopnosti i nákladů každého vozidla S-WAY má na starost nový inteligentní systém konektivity. Ten poskytuje data v reálném čase jak správci vozového parku a logistickým operátorům, tak i technickým asistentům společnosti Iveco. Se všemi se může v případě potřeby řidič kdykoli okamžitě spojit prostřednictvím chytré mobilní aplikace, kompatibilní se systémy iOs i Android.

S-WAY pohánějí i zelení koně

Iveco S-WAY je k dispozici jak s dieselovými motory (s výkonem od 310 do 510 kW), tak s motory na zemní plyn (s výkonem od 340 do 460 kW). Varianty s motorem na zemní plyn představují mimo jiné také ekologicky šetrné logistické řešení s téměř nulovými emisemi, certifikací potvrzenou nízkou hladinou hlučnosti a dojezdem až 1 600 km.