Navigace

Bezpečnější Renault Trucks řady C a K

Bezpečnost je pro francouzskou automobilku Renault Trucks na žebříčku priorit mezi těmi nejvyššími. A to nejen bezpečnost řidiče, ale i ostatních účastníků provozu, chodců a v neposlední řadě také přepravovaného zboží.

Bezpečnost je pro francouzskou automobilku Renault Trucks na žebříčku priorit mezi těmi nejvyššími. A to nejen bezpečnost řidiče, ale i ostatních účastníků provozu, chodců a v neposlední řadě také přepravovaného zboží.

Právě proto přidal k vozům z modelové řady C a K, určeným k práci na staveništích, 6 nových bezpečnostních vychytávek, které doplní již tak celkem obsáhlý bezpečnostní arzenál. Ten pro nákladní auta řady C a K čítá off-road režim a ruční plyn pro bezpečnější jízdu po staveništích, systém varování před kolizí vpředu, elektronickou kontrolu stability, automatické nouzové brzdění, elektrickou parkovací brzdu, adaptivní tempomat a systém výstrahy při vyjetí z jízdního pruhu.

Co tedy přibylo nového?

Pro ještě bezpečnější pohyb v městských oblastech i na stavbách přibylo 6 nových bezpečnostních prvků, které nijak neomezují řidiče, a přitom snižují rizika nehody na minimum.

Prosklená část dveří u spolujezdce

Poskytuje řidiči přímý výhled z vozidla, a tudíž i lepší přehled o situaci v bezprostředním okolí tahače.

Bezpečnostní kamery

Jsou rozmístěné kolem celého auta a obraz z nich se přenáší na displej systému Roadpad+, čímž je vylepšen i nepřímý výhled řidiče.

Automatický nouzový systém parkovací brzdy

Snižuje riziko nechtěného samovolného pohybu vozidla ve chvíli, kdy jsou dveře kabiny otevřené a řidič opouští své sedadlo.

Senzory na detekci chodců

Jsou umístěné na vnější straně vozu a informují řidiče o pohybu ostatních účastníků provozu pomocí zvukové i vizuální signalizace uvnitř kabiny.

Výstražný zvukový systém

Varuje ostatní účastníky provozu ve chvílích, kdy se řidič chystá couvat, spouštět zařízení nástavby nebo například manévrovat do strany spolujezdce.

Výstražná vizuální signalizace

Renault Trucks myslel i na osoby se ztrátou sluchu, případně na ty, co používají ochranná sluchátka, a doplnil zvukovou signalizaci ještě o dva blikající majáky.