Navigace

Daimler Trucks nyní většinově vlastní specialisty na autonomní systémy

Daimler Trucks rozhodně patří mezi průkopníky v oblasti systémů autonomního řízení nákladních a užitkových vozidel.

Daimler Trucks rozhodně patří mezi průkopníky v oblasti systémů autonomního řízení nákladních a užitkových vozidel. Do povědomí širší veřejnosti se výrazněji zapsal například prototyp Mercedes-Benz Future Truck 2025, nebo tahač Freightliner Inspiration Truck, který má schválený provoz na všech silnicích i dálnicích státu Nevada.

Daimler Trucks bude tento svůj potenciál dále rozvíjet za přispění odborníků z firmy Torc Robotics, jejíž většinový podíl odkoupil Daimler na přelomu března a dubna letošního roku.

Kdo jsou Torc Robotics

Torc Robotics je americká společnost se sídlem ve Virginii, která se zabývá vývojem systémů autonomního řízení osobních i nákladních automobilů a jejich aplikováním do praxe. Na trhu fungují již od roku 2005 a od té doby se mohou pochlubit mnoha úspěšnými testy, absolvovanými bez jediné nehody, a to jak na zkušebních okruzích, tak i v ostrém provozu. Systémy byly testovány i za nepříznivých podmínek jako je déšť, sníh, mlha nebo ostré slunce. Zkoušky autonomních systémů Torc Robotics proběhly ve více než 20 státech USA, včetně jízd po ulicích Las Vegas za plného provozu.

Nové vize autonomních tahačů

Daimler Trucks si od tohoto nového partnerství slibuje další pokrok ve vývoji technologie autonomního řízení nákladních automobilů. Na americké silnice by společně s Torc Robotics chtěli dostat tahače na 4. úrovni autonomního řízení.