Navigace

Tahač roku 2019 Ford F-Max bude letos v prodeji i v ČR

Vítěze ceny Truck of the Year 2019, vyhlašované loni na veletrhu užitkových a nákladních vozidel IAA v Hannoveru, představili koncem ledna zástupci Ford Trucks i české odborné veřejnosti. Řidiči se mohou těšit na extra dávku pohodlí díky superprostorné kabině.

500 hřebců pod kapotou

Tahač Ford F-Max pohání silný motor Ecotorq Euro 6 o výkonu 500 koňských sil a točivém momentu 2 500 Nm. Díky různým režimům řízení, jako jsou například Eco nebo Power, pomáhá motor šetřit palivo. Pohonné ústrojí doplňuje osvědčená automatizovaná převodovka s 12+2 stupni a možností ručního řazení.

Technologie pro bezpečnost i pohodlí

Ford F-Max nabízí celou řadu systémů pro zvýšení bezpečnosti jízdy i pohodlí řidiče. Nechybí výstraha při opuštění jízdního pruhu, systém nouzového brzdění, indikátor zatížení nápravy nebo dokonce systém hodnocení řidiče, který v případě potřeby doporučí, jak zlepšit vaši jízdu, aby byla efektivnější a bezpečnější.

Volitelným doplňkem pak může být systém ConnecTruck s prediktivní funkcí tempomatu, která pomocí GPS optimalizuje rychlost a otáčky motoru v závislosti na trase, po které se tahač pohybuje. Úspora paliva, která díky tomu vznikne, se může vyšplhat až ke 4 %. Díky ConnecTruck se může tahač také trvale online připojit na dispečerský systém svého provozovatele.

Pohodlí nejprostornější kabiny

Tahač Ford F-Max bez nadsázky představuje skutečný domov na cestách. 216 cm vysoká kabina nabízí dost prostoru i pro vysoké řidiče, přitom máte všechny důležité ovládací prvky pohodlně na dosah. Sedadlo je potažené vysoce prodyšnou látkou té nejvyšší kvality a dá se variabilně nastavit pomocí chytrého ovladače polohování.

Velkorysé jsou i úložné prostory, které najdete nad i pod lůžkem řidiče. K dispozici je samozřejmě také 38litrová lednice, na kterou se dá pohodlně dosáhnout jak z lůžka, tak i ze sedadla. Pro nerušený spánek je možné zatáhnout záclonky po celé prosklené části kabiny.