Navigace

Kamion Alfa Romeo by se stal nejkrásnějším tahačem světa

Italská automobilka Alfa Romeo je známá hlavně díky osobním autům s dobrými jízdními vlastnostmi, a především s perfektním designem. Zajímalo vás někdy, jak by to vypadalo, kdyby se toto designové mistrovství přeneslo i na kamiony?

Tato otázka nalezla svou odpověď v brilantně zpracovaných návrzích korejského designera jménem Taekang Lee. Ten na začátku letošního roku vypustil do online světa svou představu tahače Alfa Romeo. A nejedná se o žádný odbytý náčrtek, ale o vskutku propracovanou, detailní vizi. Se svým návrhem si pan Lee pohrál doslova ze všech stran a z různých úhlů. Díky skvěle propracovaným detailům je iluze tahače Alfa dokonalá.

Originální kabina v klasické červené

Návrh tahače je provedený v typickém odstínu červené – vlajkové barvy Alfa Romeo. Taekang Lee pak ve svém návrhu použil i několik dalších prvků, typických pro tuto italskou automobilku. Mezi jinými je to především masivní provedení typické čelní masky, které v automobilce říkají Scudetto. Ta prakticky rámuje celou přední část tahače a v jejím středu se nachází velké logo Alfy.

Po stranách tahače nechybí ani tradiční znak čtyřlístku, zvaný Quadrifoglio verde, který najdete jen na těch nejrychlejších modelech vozů Alfa Romeo. Na návrhu kamionu však není vyveden v obvyklé zelené barvě, ale v černé. Na tahači pak nechybí ani typické LED světlomety pro denní svícení.

Stane se sen skutečností?

Historie automobilky Alfa Romeo se datuje již od začátku 20. století. Poslední užitková vozidla však opustila její továrny někdy v 30. letech. Tehdy Alfa Romeo vyráběla i tahače, autobusy nebo dodávky. Kdo již viděl návrhy Taekanga Lee bude souhlasit s tím, že by Alfa Romeo měla o návratu k této tradici začít minimálně uvažovat. Co si myslíte vy?