Navigace

Tahač Pinnacle značky Mack kombinuje americkou klasiku a moderní technologie

Mack Trucks jsou tu s námi se svým buldočkem ve znaku již od roku 1900. Známí jsou však především v zámoří, kde jejich 6 modelových řad brázdí sjízdné i méně sjízdné cesty.

Mack Trucks jsou tu s námi se svým buldočkem ve znaku již od roku 1900. Známí jsou však především v zámoří, kde jejich 6 modelových řad brázdí sjízdné i méně sjízdné cesty. Modely, určené pro dálkovou a regionální přepravu zastupují tahače Anthem, a právě tradičněji pojatý Pinnacle.

Motory z vlastní dílny

Model Pinnacle byl uveden na trh v roce 2006 a oblíbeným se stal pro svou velkou variabilitu a široké využití, a to jak na klasických silnicích, tak i mimo ně. Exteriér tahače má ryze tradiční americkou podobu, ovšem pod kapotou ukrývá moderní pohonné ústrojí vlastní produkce. Konkrétně jde o přeplňované vznětové šestiválce s objemem 13 l o výkonu až 372 kW, s točivým momentem až 2520 N.m. Ty doplňuje manuální, automatická nebo robotizovaná až 14stupňová převodovka.

3 varianty kabiny

Tahač Pinnacle je dostupný se 3 variantami provedení kabiny řidiče. Základní kabina je krátká, bez prostoru na spánek a vyrábí se v nízké či vysoké verzi. Střední cestu představuje kabina s názvem 48-inch Flat Top Sleeper (122 cm), ve které najdeme nejen místo k odpočinku, ale i slušnou řádku úložných prostor. Maximální komfort potom představuje kabina 70-inch Stand Up Sleeper (178 cm) s výškou 216 cm a pohodlným lůžkem, spoustou úložných prostor, ledničkou a 24palcovou televizí.

Vymazlený interiér

Pinnacle truck můžete mít zevnitř obložený dřevem, s luxusním koženým čalouněním na sedačkách. I takováto klasika ale poskytuje moderní zázemí: palubní deska je pojata veskrze novodobě. Nechybí multimediální systém se 7palcovou barevnou dotykovou obrazovkou, podporou satelitního rádia, navigace TomTom pro nákladní vozidla a kamerovým systémem pro sledování prostoru za soupravou tahače a návěsu.