Navigace

Titul Fleet Truck of the Year vyhrál již podruhé v řadě DAF LF

Toto prestižní ocenění, udělované v Británii, patří i pro letošní rok aktuálnímu provedení nejmenší modelové řady z dílny DAF Trucks.

Toto prestižní ocenění, udělované v Británii, patří i pro letošní rok aktuálnímu provedení nejmenší modelové řady z dílny DAF Trucks. Automobilka tak může být právem hrdá na své produkty, jelikož jejich další modelové řady – CF a XF – se pyšní dalším prestižním oceněním, a to International Truck of the Year 2018.

Čím DAF LF okouzlil porotu

Porota se shodla na vítězi hlavně díky jeho všestrannosti a výborné spolehlivosti, především ve městském provozu. Dále pak kladně hodnotili nízké náklady na provoz a komfortní, prostornou kabinu pro řidiče. Nezapomněli pak zmínit ani variabilitu vozu: co se týče rozvoru náprav a délky zadního převisu, je k dispozici až 60 variant!

Co byste o DAF LF měli vědět

Jedná se o nákladní automobil, určený hlavně do města a pro rozvoz zboží na kratší vzdálenosti. Ve své kategorii je to auto s největším užitečným zatížením, stejně jako s nejnižší spotřebou paliva. Jeho variabilita je vskutku úctyhodná – kromě zmiňovaných 60 verzí rozvoru náprav a převisu můžete vybírat i z několika motorů, z nichž nejvýkonnější má až 239 kW (325 k).

Také designově je DAF LF na špičce. Nabízí reprezentativní, aerodynamický exteriér a inovovaný interiér. Řidič v něm bude mít ještě lepší přehled o dění na vozovce díky oknu ve spodní části dveří u spolujezdce. Servisní intervaly se pak prodloužily až na 60 000 km, což znamená ještě vyšší ziskovost a lepší efektivitu přepravy.