Navigace

Scania vyhlásila soutěž o 100 000 EUR a titul nejlepšího řidiče

Řídíte kamion a máte pocit, že svou práci zvládáte mimořádně dobře? Potom se nebojte výzvy a zkuste poměřit své síly, znalosti a dovednosti s ostatními řidiči z celé Evropy!

Řídíte kamion a máte pocit, že svou práci zvládáte mimořádně dobře? Potom se nebojte výzvy a zkuste poměřit své síly, znalosti a dovednosti s ostatními řidiči z celé Evropy!

Společnost Scania ví, jak jsou kvalitní řidiči důležití pro bezpečnost i efektivitu nákladní dopravy, a velmi si takových řidičů váží. Také proto pro ně pravidelně pořádá největší soutěž svého druhu na světě, která prověří schopnost účastníků hned z několika hledisek.

Cena pro vítěze

Kromě titulu Nejlepší řidič nákladních vozidel v Evropě se vítěz může těšit na 100 000 €, určených na zcela nové nákladní auto Scania, vyrobené na míru podle přání vítěze.

Co musí umět nejlepší řidič?

Na rozdíl od minulých ročníků, kdy se mohli zúčastnit jen řidiči mladší 35 let, je letošní ročník bez věkového omezení. Soutěž prověří dovednosti a znalosti, které jsou důležité pro zaměstnání v oboru nákladní dopravy. Jde hlavně o úsporu paliva, teoretickou i praktickou bezpečnost a schopnost manévrování ve složitějších situacích.

V národním finále, jehož vítěz se zúčastní evropského hlavního závodu bude otestována schopnost řidičů jezdit defenzivně, šetřit palivo, zlikvidovat požár nebo poskytnout první pomoc. Testu se nevyhne ani kontrola vozidla před jízdou a správné zajištění nákladu.

Pokud byste se chtěli této prestižní soutěže o lákavou cenu zúčastnit, klidně můžete – podáním přihlášky na těchto stránkách. Nejdříve ze všeho vás čeká online teoretický test, na základě jehož výsledků se 7 šťastlivců zúčastní národního finále soutěže. To je naplánované na 27. 4. 2019. Vítěze národního finále pak ještě čeká hlavní evropské finále, pořádané 25. 5. 2019 ve Švédsku.