Navigace

Pojízdná posilovna v kabině Mercedes-Benz

Ne, nejde o vtip, ani o kuriózní přestavbu auta, kterou si někdo zrealizoval u sebe na dvorku. Jedná se o standardní doplněk zvaný TopFit Set, který si můžete jakožto příslušenství pořídit k tahačům Mercedes již od roku 2015.

Ne, nejde o vtip, ani o kuriózní přestavbu auta, kterou si někdo zrealizoval u sebe na dvorku. Jedná se o standardní doplněk zvaný TopFit Set, který si můžete jakožto příslušenství pořídit k tahačům Mercedes již od roku 2015.

Boj za zdravá záda

Podle průzkumu, který proběhl v roce 2012 v sousedním Německu, trpí až 20 % tamní dospělé populace chronickými bolestmi zad. V Mercedesu si řekli, že by se s tím mělo něco dělat, ale ergonomická sedadla a další libůstky, které vesměs jen dobře vypadají, se jim zdály už moc ohrané. Chtěli přijít s něčím, co bude pro řidiče skutečně přínosem – a tak se zrodil TopFit Set.

Protažený řidič = šťastnější řidič

Ačkoli by mnozí mohli namítat, že řidič při své práci jen sedí, takže se má vlastně pořád dobře, není to vůbec pravda. Zdlouhavé sezení, kdy člověk téměř vůbec nemění polohu a je nucen se nanejvýš koncentrovat, rozhodně není zdravé. Přidejte si k tomu stres z dopravní situace a časový pres na nakládce nebo vykládce, a výsledkem bude minimálně pocit rozlámanosti a zatuhlé svaly.

Profesionální dálkoví řidiči jsou navíc většinu času na cestách, takže si o pravidelném chození do posilovny mohou nechat leda tak zdát. Když ale nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi – nebo v tomto případě když nemůže řidič do posilovny, musí jít posilovna za řidičem.

Geniálně jednoduchý TopFit Set

Genialita celého nápadu posilovny v kabině spočívá právě v jeho jednoduchosti. Jde o robustní překližkovou desku, která k sobě má pomocí kovových kroužků přichycené pryžové popruhy s držadly. Ta jsou k dispozici v několika provedeních s různými úrovněmi odporu. Celá sada je navržená primárně pro použití v kabině, ale můžete ji využívat v podstatě kdekoli.

Důležité je, že si díky ní řidiči mohou jednoduše protáhnout i posílit ty nejvíce namáhané části těla a předejít tak bolestem i zatuhlým svalům. K sadě TopFit Set poskytuje Mercedes i profi instruktážní videa, která si mohou řidiči prostřednictvím vlastní aplikace dokonce stáhnout zdarma.