Navigace

Iveco Stralis X-WAY – nákladní auto do stavebnictví

Nový model nákladního automobilu značky Iveco přišel na světový trh v září roku 2017 a přináší s sebou hned několik nej.

Nový model nákladního automobilu značky Iveco přišel na světový trh v září roku 2017 a přináší s sebou hned několik nej. Ta si podrobněji rozebereme níže – důležité je, že se jedná o vozidlo, především určené do resortu stavebnictví, a tudíž uzpůsobené k jízdě jak po staveništi, tak po městě při přesunech na nakládku a vykládku.

Nejvyšší užitečné zatížení v oboru

A v tomto případě se nejedná o prázdné marketingové tvrzení, ale o certifikovanými testy podložený fakt. S podvozkem 8×4 činí naměřená pohotovostní hmotnost Stralis X-WAY 8 845 kg, což potvrdila i nezávislá certifikační autorita UTAC. Tím pádem uveze o 355 kg nákladu více než druhé nejlepší certifikované auto z tohoto segmentu. To může pro zákazníka znamenat roční úsporu až 23 500 EUR.

Nízká spotřeba díky vyspělým technologiím

Iveco Stralis X-WAY se může chlubit těmi nejvyspělejšími technologiemi Iveco. Spotřeba paliva se sníží až o 11,2 %, což opět potvrdila nezávislá organizace TÜV SÜD. Kompletně předělaná pohonná soustava obsahuje speciální systém pro následné zpracování spalin, který snižuje emise až o 97 %. To je mimochodem další z řady nej, neboť se jedná o nejvyšší hodnotu na dostupném trhu.

Variabilní jako stavebnice

Další úžasnou předností vozu Iveco Stralis X-WAY je jeho téměř neuvěřitelná variabilita. Díky modulární konstrukci si jej můžete doslova přizpůsobit na míru svému podnikání. Stralis představuje rozsáhlou modelovou řadu, s výběrem ze 3 typů motorů a 3 typů převodovek. Vše navíc v dvounápravové i čtyřnápravové variantě nebo tridemovém 8×4. Variabilní je i uspořádání, které si můžete vybrat podle nejčastěji ježděného terénu (offroad, silniční nebo jejich kombinace). Další volbu ze tří možností představují typy kabiny – krátká se sníženou střechou na aktivní ježdění, spací kabina a nakonec extra pohodlná Hi-Way kabina, určená na dlouhé cesty.