Navigace

Euro Truck Driver

Pokud se nemůžete kamionů nabažit ani ve svém volném čase (nebo byste chtěli něco ze své práce ukázat svým dětem), poohlédněte se po nové hře Euro Truck Driver.

Hra pro kamionové nadšence

Pokud se nemůžete kamionů nabažit ani ve svém volném čase (nebo byste chtěli něco ze své práce ukázat svým dětem), poohlédněte se po nové hře Euro Truck Driver. Tento simulátor je dílem českých vývojářů a je dostupný jak pro mobilní telefony, tak i pro stolní počítače. A pozor, nejedná se o žádné ježdění v no name autě po vymyšlené krajině!

Jízda jako ze života

Ve hře máte možnost sednout za volant tahačů s nápravou 4×2 a 6×4. K dispozici budete mít vozy 7 nejznámějších značek jako např. Scania, MAN nebo Renault. Všechny jsou zpracované velmi realisticky, což se dá říci i o silničním provozu. Na silnicích si musíte dávat dobrý pozor, protože případné kolize se na vzhledu vašeho stroje podepíší úplně stejně jako v reálném životě. Rozdíl je ten, že v Euro Truck Driver vám hrozí pouze herní postih. Abyste se při jízdě neztratili, jste vybaveni přehlednou GPS, nebo se můžete orientovat podle ukazatelů na silnicích.

Reálné prostředí

Stejně jako technická propracovanost řízení jednotlivých strojů je vychytané i prostředí, ve kterém se budete pohybovat. Hra je situovaná do Evropy, kterou ve svém kamionu brázdíte křížem krážem. Jezdit tu můžete po velkých městech, mezi kterými nechybí ani Praha, Paříž nebo Řím, ale i v jejich přilehlém okolí nebo na venkově. Jako třešinka na dortu je pak dokonce realisticky zpracované počasí, kdy se nejen střídá den a noc, ale vyzkoušíte si například i jízdu za deště.

Herní mise

Je logické, že nebudete brázdit Evropu v kamionu jen tak zbůhdarma. Ve hře budete samozřejmě dostávat různé úkoly a rozmanité závozy do všech koutů kontinentu. Hrát můžete buď sami, nebo v online modulu společně s přáteli. Počítačová verze je ještě o něco košatější – zde se můžete stát majitelem přepravní firmy a postupně budovat svůj vozový park.