Navigace

Renault Trucks oslavil 125. narozeniny: nadělil si k nim limitovanou edici

Narozeninový tahač se jmenuje T High 1894 Edition a vyrobeno jich bude symbolických 125 kusů. Ty budou k dispozici k prodeji pro evropský trh. Tento limitovaný model v sobě spojuje komfort moderní doby s odkazem na původní kořeny automobilky: značku Berliet.

Narozeninový tahač se jmenuje T High 1894 Edition a vyrobeno jich bude symbolických 125 kusů. Ty budou k dispozici k prodeji pro evropský trh. Tento limitovaný model v sobě spojuje komfort moderní doby s odkazem na původní kořeny automobilky: značku Berliet.

Bylo to právě v roce 1894, kdy Marius Berliet sestrojil svůj první vznětový motor. Následovala výroba osobních automobilů až konečně v roce 1906 přišel s prvním nákladním automobilem. Historie značky Renault Trucks se pak datuje od roku 2003.

Co skrývá tahač T High 1894 Edition pod kapotou?

6válcový vznětový motor o objemu 13 litrů dodává tahači sílu 383 kW (520 k). Točivý moment je 2550 N.m. Uvnitř kabiny řidiči najdou mnohem větší pohodlí, než by se mohlo na první pohled zdát: panoramatická přístrojová deska nabízí LCD displej ze speciální narozeninové edice, který doplňuje ještě sekundární displej se zpětnou kamerou.

Pastva pro oči zvenku i uvnitř

Renault Trucks T High 1894 Edition ztělesňuje odkaz na kořeny značky i svým barevným provedením. Jako základní barva exteriéru byla zvolena půlnoční modř, kterou doplňují červené a zářivě žluté detaily, jako jsou například klaksony na střešní rampě.

V podobném barevném duchu se nese i vybavení interiéru kabiny. Půlnoční modř najdete na přístrojové desce, koženém volantu i na lemování vnitřní strany dveří. Sedadla i koberečky jsou prošité červenou nití a zlatavě žlutý odstín se objevuje například na závěsech kabiny.